САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

понеделник, 2 декември 2019 г.

ЕКСТРЕМНО ПРЕЖИВЯВАНЕ С ДЖИП ДО "ОРЛОВО ОКО"

Да се качиш до "Орлово око" с джип си е доста екстремно преживяване.Тръгва се от Ягодинската пещера,през село Ягодина.До селото пътят е асфалтиран,но оттам нагоре е само камъни и прах.Трябва да се приготвиш за здраво друсане,да се държиш през цялото време и да се нагълташ с висока доза прах.Наистина,пътуването до връх Св. Илия е трудно и малко неприятно,но гледката отвисоко си струва.Който обича екстремното ще му хареса.Пътят е осеян с камъни,доста е стръмно и на места си мислех,че ще се обърнем,но явно шофьорите са професионалисти и се прибрахме живи и здрави и с малко мазоли на ръцете от силното стискане на железата,за да не паднем.СНИМКИ И ВИДЕА:ДИДИ СТАНЧЕВА

„Орлово око“ е платформа за наблюдение и туристическа атракция в Западните Родопи. Построена през 2009 година от туристическо дружество „Родопея“, село Ягодина, в близост до Ягодинската пещера.

Платформата е построена на ръба на скала, разположена на 1563 метра надморска височина. Денивелацията по отвес от платформата до шосето в Буйновското ждрело е повече от 600 метра.

От платформата могат да се наблюдават Буйновското ждрело, село Борино, Чала, село Ягодина, а в далечината – части от Пирин, Рила и планини в Гърция.

Общата стойност на проекта за платформата е 21 000 лева, събрани от входната такса за Ягодинската пещера. Платформата е проектирана да издържа товар до 3 тона.(Уикипедия)


Няма коментари:

Публикуване на коментар