САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

понеделник, 26 февруари 2018 г.

КРИЗИСНО ОСТАВА ПОЛОЖЕНИЕТО В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ,ВЪВ ВАРНА СЕ ПОЧИСТВА


снимка:Варна-ЖИВКО МИХАЛЕВ
Автомагистрала Тракия в участъка Карнобат- Бургас вече е проходима.Това каза инж Дончо Атанасов от Агенцията по пътна инфраструктура в ефира на БНТ 1.До 10 мин. ще бъде пусната в експлоатация и автомагистрала Хемус от Шумен до Варна.Отворени са всички главни пътища за тежкотоварно движение,включително и по магистралите Марица и Струма.Остават много тежки условията в Добрич.Ще се работи за пробив на пътищата към Кардам и Дуранкулак.Пътят между Бяла и Русе е отворен за моторни превозни средства под 3,5 т.До 1-2 часа ще е възможно и движението на тежки автомобили от Русе към Кап. Андреево.Продължават снеговалежите в цялата страна.Температурите варират от минус 5 и минус 15 градуса.В Смолян и Кърджали продължава големия снеговалеж.Остават ограниченията за вериги.В Силистра също пътищата са в критично състояние.По-късно през деня ще се вкара роторна техника за почистване.При стихване на вятъра ще се приведат в нормални условия всички пътища от републиканската пътна мрежа.
Това денонощие има множество пътни инциденти,но за щастие без жертви.Ранените са без опасност за живота.Това каза Росен Рапчев от Пътна полиция в ефира на БНТ 1.Не е желателно пътуването ако не се налага или ако е необходимо да се осъществява с добре оборудвани автомобили за зимни условия.
Във Варна основните булеварди са почистени до асфалт.Предстои по-късно през деня да се обработят и междублоковите пространства.Все още продължават снеговалежите и силният вятър.Тротоарите не се почистват и хората са принудени да вървят по шосето,което е твърде опасно предвид условията.27 февруари е обявен за неучебен за Варна. видео:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар