САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

сряда, 11 януари 2017 г.

ТЕЖКА ОСТАВА ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА,ЗАРАДИ СНЕГА


снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Снежната покривка достигна 45 см. в Добрич и към 16 часа са отворени само 2 пътни отсечки.Това са пътищата от Добрич до Ген. Тошево и от Каварна до Варна.Това казаха в ефира на БНТ 1.Отстранени са авариите по електропреносната мрежа в селата в Добричка община.Екипите работят и по отстраняването на авариите в Ген. Тошевските села.13 села в областта са без вода.С високопроходима техника се оказва съдействие на болни и родилки.В двете общини остава бедствено положението.
Проходът на Републиката вече е отворен след повече от 20 часа блокада.Хората прекараха нощта на пътя.Бяха раздадени храна и вода от службите по пожарна безопасност.
В Смолян обстановката се нормализира.Частично е отменено бедственото положение.Снежната покривка на места достигна 70 см.Следобед там започна и нов снеговалеж.Не е пробит още пътят за село Мугла.Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.Отпаднаха ограниченията за движение с вериги на проходите Рожен,Пампорово и Превала.Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета.Няма села без електричество и не са постъпили сигнали за бедстващи хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар