САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

ЦЕЛТА на този сайт е,да предложи един РАЗЛИЧЕН поглед върху новините,но не на тези събития,които се показват по всички медии,а на онези-различните,с които се сблъскваме ежедневно по улиците.Тук ще намерите РЕАЛНИ СНИМКИ И ВИДЕО- БЕЗ МОНТАЖ,без всякаква допълнителна обработка и photoshop,направени от ПРОФЕСИОНАЛНИ ЖУРНАЛИСТИ.
МИСИЯТА е,да се покажат проблемите такива, каквито са,да им се даде гласност,за да се видят от управляващите,от които в крайна сметка зависи тяхното решаване.Надяваме се тези желания да се осъществят и трудът,който се полага да не е "хвърлен" напразно!

събота, 15 октомври 2016 г.

ЗАЩО ДА ОТИДЕШ ДО ВРЪХ "ЧУМЕРНА"От тук тръгва пътят към връх "Чумерна".Хубав асфалтиран път,който води до едноименната хижа.От там нататък преходът е пеш.За желаещите да вървят през гората има и пешеходен маршрут с добра маркировка.Ние решихме да преминем разстоянието с кола,което след известно време разбрахме,че е невъзможно.Както се вижда,на пътя падат доста едри парчета от рушащи се скали.Но не само това е пречката.След асфалта следва доста разбит път с камъни и макаданова настилка.При това и доста стръмен.С лека кола бе невъзможно да продължим.Оставихме я да не пречи на движението и се запътихме пеш.Като се качихме до хижата,видяхме,че джипове са успели да стигнат до там.Имаше дори и леки коли,незнайно как са се изкачили до там,но ние не успяхме.
От хижата се тръгва пеш.Преходът не е тежък,но си има доста стръмно кратко изкачване.На самия връх се намира военен обект и престоят там не е желателен.Ако се застоиш дълго,дори излизат хора да ти напомнят да се снимаш по най-бързия начин и да си тръгваш.
Решихме да си направим лека разходка до друг връх на около 50 метра и от "Чумерна" дори излязоха да ни проследят къде отиваме с бинокъл,но никой не ни е питал и не ни е създавал проблеми.
От върха гледката е прекрасна.Виждат се доста села в околността и Елена.Но това се получава само при хубаво време и си е чист късмет.Горе е доста студено и почти винаги облачно и мъгливо.На връщане се спряхме на Румянин кладенец,след което се запътихме към колата.
Върнах се от разходката със смесени чувства.Не останах на 100% очарована.Поради лошото време почти нищо не видяхме.Намръзнахме здраво.Единственото положително беше,че дишахме чист планински въздух,а не прахоляците на града и пушека на колите.текст:Даниела Димитрова;снимки и видео:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар