САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

ЦЕЛТА на този сайт е,да предложи един РАЗЛИЧЕН поглед върху новините,но не на тези събития,които се показват по всички медии,а на онези-различните,с които се сблъскваме ежедневно по улиците.Тук ще намерите РЕАЛНИ СНИМКИ И ВИДЕО- БЕЗ МОНТАЖ,без всякаква допълнителна обработка и photoshop,направени от ПРОФЕСИОНАЛНИ ЖУРНАЛИСТИ.
МИСИЯТА е,да се покажат проблемите такива, каквито са,да им се даде гласност,за да се видят от управляващите,от които в крайна сметка зависи тяхното решаване.Надяваме се тези желания да се осъществят и трудът,който се полага да не е "хвърлен" напразно!

петък, 21 октомври 2016 г.

КРАСОТАТА НА СКАЛЕН МАНАСТИР "СВ. ДИМИТЪР БАСАРБОВСКИ"

Скален манастир "Св. Димитър Басарбовски" е основан през 12 век,по времето на Второто Българско Царство.В този участък на река Русенски Лом са били открити светите мощи на Свети Преподобни Димитрий Басарбовски.
Днес,освен скалния манастир,туристите могат да видят и новоизградената съвременна църква,която все още е в процес на довършване и стенописите й се изографисват.
В някои от скалните параклиси, хората хвърлят монети,листчета с молитви и желания,а някои дори оставят своите снимки.По земята и стените са разположени икони,за тези,които желаят да се помолят.
текст:Даниела Димитрова;снимки и видео:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Няма коментари:

Публикуване на коментар