САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

САЙТ ЗА ФОТОЖУРНАЛИСТИКА

вторник, 1 ноември 2016 г.

ОПАШКИ И ХАОС В ПЪРВИЯ ДЕН НА ЧЕКИРАНЕТО В СБАЛОЗ "М. МАРКОВ" В ДКЦ-4 ВЪВ ВАРНА (ВИДЕО)



снимки,текст и видео:ДАНИЕЛА ДИМИТРОВА
Опашки и хаос предизвика новата система за чекиране (полагане на пръстов отпечатък) в болниците,която стартира официално от днес-01.11.2016 г. В СБАЛОЗ "Марко Марков" в гр. Варна,намираща се на бул."Цар Освободител" 100 (в двора на Спешнен център и в сградата на ДКЦ-4),изнервени и онкоболни пациенти се наложи да стоят с часове прави и на опашка.Хората негодуваха и защото изпускаха записаните си часове при съответните лекари,които са с ограничено работно време.
Вбесен гражданин,на който се налагаше да чака втори път на същата опашка,не издържа и потърси съдействието на началника на клиниката,след което на регистратурата се въведе някаква организация.Чакащите за чекиране преминаха на едно гише,а всички останали на друго.Така нещата започнаха да се случват по-бързо.Трябва да отбележа,че работещите служители се отнесоха любезно и търпеливо със всички граждани.
Това е и официалният текст на НЗОК,с който стартира от днес процедурата по чекирането на пациентите в лечебните заведения:

От днес (01.11.2016 г.) всеки пациент, на когото се налага лечение в болница, ще трябва да бъде хоспитализиран и – съответно, дехоспитализиран, чрез Регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ (Регистрационната система). 

Всички болници в страната, договорни партньори на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), имат готовност да работят със системата. 
Сигнали и оплаквания могат да се подават и в рубрика „Он-лайн консултации“ на сайта на институцията – www.nhif.bg. 


Ако при постъпване или при изписване от лечебното заведение здравноосигурените граждани се натъкнат на нередности, затрудняващи процеса, те могат да сигнализират във всяка районна здравноосигурителна каса, както и на „горещия“ телефон на НЗОК – 0800 14 800. Телефонът е безплатен за гражданите. 

Писмени жалби могат да се изпращат на адреса на районните здравноосигуритени каси или в Националната здравноосигурителна каса – 1407 София, ул. „Кричим“ №1."
Тази процедура,както е посочено по-горе от НЗОК трябва да се изпълнява за постъпващите в болница,а в случая се оказа,че на пръстов отпечатък подлежат всички пациенти преминали,дори и на контролен или профилактичен преглед.



това е устройството за полагане на пръстов отпечатък












Няма коментари:

Публикуване на коментар